Toimialaraportti: Ravitsemistoiminta, talvi 2016
Jänkälä, Susanna (2016-01-22)
Jänkälä, Susanna
työ- ja elinkeinoministeriö
22.01.2016
This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-077-0Tiivistelmä
Ravitsemisala sisältää ravintola- ja ateriapalveluiden sekä baarien ja kahviloiden liiketoiminnan. Liikevaihto ravitsemisalan yrityksillä vuonna 2014 oli yli viisi miljardia ja työntekijöitä 52 000 lähes 13 000 toimipaikassa. Liikevaihto on ollut hieman laskussa viimeiset vuodet. Yritykset ennakoivat edelleen pientä myynnin laskua, sillä yksityinen kulutus tulee kasvamaan hitaasti. Yritysten väliset erot ovat kuitenkin varsin suuria.