Hyppää sisältöön
    • Suomi
    • Svenska
    • English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Maa- ja metsätalousministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  • Etusivu
  • Maa- ja metsätalousministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Ehdotus lantaisten eläinten käsittelyn suositussopimukseksi


Avaa tiedosto
trm 2004_2_Ehdotus lantaisten eläinten käsittelyn suositussopimukseksi.pdf (484.6Kt)
Lataukset: 

maa- ja metsätalousministeriö
01.01.2004
Julkaisusarja:
Maa- ja metsätalousministeriön työryhmämuistio 2/2004
This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
 
Tweet Vie viite Refworksiin
 

Julkaisun pysyvä osoite on

http://urn.fi/URN:ISBN:952-453-158-5
Tiivistelmä
Elintarvikkeiden laatuketjussa pellolta pöytään on entistä enemmän otettu huomioon alkutuotannon toiminnan vaikutus elintarvikkeiden laatuun. Huomiota on kiinnitetty sekä tuotantotilan olosuhteisiin että raaka-aineiden vaikutukseen lopulliseen elintarvikkeen laatuun.

Ruuan turvallisuus on kohotettu viimein laatutekijäksi. Turvallisuutta voi saada aikaan vain hyvillä tuotantotavoilla niin alkutuotannossa kuin tuotanto- ja jalostusvaiheissa. Eläinten hyvinvoinnin ja puhtauden merkitys lopputuotteen turvallisuuteen on viime vuosina tullut esille esimerkiksi EHEC-bakteerin kuluttajille aiheuttamia vakavia sairastumisia selvitettäessä.

Teurastuksessa vuodan alta paljastuva ruhon liha on kärjistäen sanottuna steriiliä. Sen hygieenistä, mikrobiologista tasoa voidaan vain yrittää ylläpitää ja pyrkiä estämään sen liiallinen huonontuminen. Lihan hygieenisen laadun parantaminen ei ole mahdollista ilman siihen tähtäävää erityistä käsittelyä. Huomion kiinnittäminen eläimen lantaisuuteen teurastuksen yhteydessä on yksi tärkeimpiä niistä toimenpiteistä, joita voidaan tehdä, että lähtökohta elintarvikkeen turvallisuuteen olisi mahdollisimman hyvä. Lantaisuus on pahimmillaan vakava eläimen hyvinvointiongelma. Eläimen teurastuksessa ja sen jälkeen se on elintarvikkeen turvallisuusriski.

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajan mukaanViimeksi lisätytAsiasanatJulkaisijat

Aineistojen tallennus

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
Tietosuoja
Saavutettavuusseloste
Valtioneuvoston kanslia
Puolustusministeriö
Liikenne- ja viestintäministeriö
Ulkoministeriö
Valtiovarainministeriö
Työ- ja elinkeinoministeriö
Oikeusministeriö
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Sosiaali- ja terveysministeriö
Sisäministeriö
Maa- ja metsätalousministeriö
Ympäristöministeriö

Valtioneuvoston kanslia
|
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
·julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi·
Palvelun tuottaja
Kansalliskirjasto
Valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi
Palvelun tuottaja Kansalliskirjasto