Hyppää sisältöön
    • Suomi
    • Svenska
    • English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Maa- ja metsätalousministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  • Etusivu
  • Maa- ja metsätalousministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Elintarvikkeiden innovaatiotyöryhmän muistio


Avaa tiedosto
trm 2003_2_Elintarvikkeiden innovaatiotyöryhmän muistio.pdf (207.1Kt)
Lataukset: 

maa- ja metsätalousministeriö
2003
Julkaisusarja:
maa- ja metsätalousministeriön työryhmämuistio 2/2003
This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
 
Tweet Vie viite Refworksiin
 

Julkaisun pysyvä osoite on

http://urn.fi/URN:ISBN:952-453-095-3
Tiivistelmä
Matkalla pellosta pöytään on elintarviketeollisuudella oma keskeinen roolinsa. Elintarviketeollisuuden kansallisen ja kansainvälisen kilpailukyvyn kehittämiseksi olisi tuotteen matkan jokaista vaihetta raaka-ainetuotannosta jalosteen markkinoiden seurantaan pyrittävä vahvistamaan. Tarvitaan kuluttajien tarpeista ja kuluttajatrendeistä lähteviä elintarvikeinnovaatioita.

Eurooppalaista maataloustuotantoa ja elintarviketeollisuutta toistuvasti koetelleet kriisit ovat korostaneet avoimuuden, laadun ja ennen kaikkea elintarviketurvallisuuden asettamia vaatimuksia. Euroopan yhteisön maatalous- ja elintarviketuotannolle asettamien laatuvaatimuksien kuten ympäristön, eläinsuojelun ja elintarviketurvallisuuden huomioon ottaminen maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden tuotannossa nostavat tuotantokustannuksia. Ruuan laatuun, turvallisuuteen, terveysvaikutteisuuteen, tuotteiden markkinointiin, markkinoille saattamiseen ja kuluttajakäyttäytymiseen kohdistuva monitieteellinen tutkimus edistää kotimaisen elintarvikkeen matkaa pellolta pöytään.

Innovaatiotoiminnan tukeminen olisi kuitenkin toteutettava laajemmassa kontekstissa kuin pelkästään tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan taloudellisena tukena. Jotta maatalous- ja elintarvikealan innovointia kyettäisiin tehokkaasti edistämään, olisi toimittava riittävän kokonaisvaltaisesti. Elintarvikeketjun osat ovat toisistaan riippuvaisia. Kokonaisvaltainen eurooppalainen järjestelmä, joka tukee innovaatiotoimintaa on avainasemassa tulevaisuuden kilpailukykyä rakennettaessa. Tämä tarkoittaa paitsi taloudellista tukea tutkimusyksiköille myös johdonmukaista ja toimivaa elintarvikelainsäädäntöä, yhdenmukaista, luotettavaa ja joustavaa hallinnointijärjestelmää, tehokasta patenttisuojaa sekä alueellisen osaamisen säilyttämistä, kehittämistä ja jakamista tutkimusyksiköiden ja tieteenalojen välillä.

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajan mukaanViimeksi lisätytAsiasanatJulkaisijat

Aineistojen tallennus

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
Tietosuoja
Saavutettavuusseloste
Valtioneuvoston kanslia
Puolustusministeriö
Liikenne- ja viestintäministeriö
Ulkoministeriö
Valtiovarainministeriö
Työ- ja elinkeinoministeriö
Oikeusministeriö
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Sosiaali- ja terveysministeriö
Sisäministeriö
Maa- ja metsätalousministeriö
Ympäristöministeriö

Valtioneuvoston kanslia
|
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
·julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi·
Palvelun tuottaja
Kansalliskirjasto
Valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi
Palvelun tuottaja Kansalliskirjasto