Hyppää sisältöön
    • Suomi
    • Svenska
    • English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
Haku- ja käyttöohje
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Maa- ja metsätalousministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  • Etusivu
  • Maa- ja metsätalousministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Luomu 2.0 –ohjelman toimeenpanosuunnitelma


Avaa tiedosto
MMM_2023_1.pdf (1.133Mt)
Lataukset: 

Tilaa verkkokaupasta
Maa- ja metsätalousministeriö
08.02.2023
Julkaisusarja:
Maa- ja metsätalousministeriön julkaisuja 2023:1
Tekijänoikeuslaki (404/1961) 9 §
Näytä kaikki kuvailutiedot

Julkaisun pysyvä osoite on

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-366-855-3
Tiivistelmä
Luomu 2.0 toimeenpanosuunnitelman tavoitteina on, että vuoteen 2030 mennessä luomutuotantoalaa olisi 25 prosenttia koko peltoalasta, luomukeruuala olisi kaksikertaistunut noin 14 miljoonaan hehtaariin ja luomuvesiviljely saadaan alkuun. Tavoitteena on myös, että julkisten ruokapalveluiden elintarvikehankinnoista luomun osuus olisi 18 prosenttia vuoteen 2025 mennessä ja 25 prosenttia vuonna 2030. Tulevan hallitusohjelman kirjaukset osaltaan vaikuttavat luomutavoitteiden toteutumiseen. Luomuohjelma toteutuu ainoastaan koko ketjun panostuksilla ja sitoutumisella luomutuotannon kehittämiseen. Toimeenpanosuunnitelma on koottu yhteistyössä luomualan sidosryhmien ja hallinnon kesken maa- ja metsätalousministeriön vetämissä työryhmissä.

Luomutuotanto ei ole riippuvaista kemiallisista lannoitteista tai torjunta-aineista. Luomutuotantoa on tehostettava, satopotentiaalia on paljon käytettävissä, ja näin myös luomutuotantoa saadaan tuottavammaksi. Tämän vuoden alusta voimaan tulleen CAP-strategian avulla varmistetaan huoltovarmuutta, mutta myös parannetaan ympäristön tilaa tukemalla mm. luomutuotantoa.

Luomutuotannon vahvistaminen edellyttää osaamisen lisäämistä koko ketjussa pellolta pöytään. Tavoitteisiin päästään tutkimukseen, neuvontaan ja koulutukseen panostamalla ja näiden keskinäisellä yhteistyöllä. Luomuosaamisen kehittäminen hyödyttää laajemmin koko suomalaista ruokaketjua.

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajan mukaanViimeksi lisätytAsiasanatJulkaisijat

Aineistojen tallennus

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
Tietosuoja
Saavutettavuusseloste
Valtioneuvoston kanslia
Puolustusministeriö
Liikenne- ja viestintäministeriö
Ulkoministeriö
Valtiovarainministeriö
Työ- ja elinkeinoministeriö
Oikeusministeriö
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Sosiaali- ja terveysministeriö
Sisäministeriö
Maa- ja metsätalousministeriö
Ympäristöministeriö

Valtioneuvoston kanslia
|
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
·julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi·
Palvelun tuottaja
Kansalliskirjasto
Valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi
Palvelun tuottaja Kansalliskirjasto