Hyppää sisältöön
    • Suomi
    • Svenska
    • English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Sosiaali- ja terveysministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  • Etusivu
  • Sosiaali- ja terveysministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietouudistus 2005. Palvelujärjestelmä ja sen toimivuus -ryhmän raportti


Avaa tiedosto
TRM200321.pdf (1.037Mt)
Lataukset: 

Sosiaali- ja terveysministeriö
2004
Julkaisusarja:
Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmämuistioita - Social- och hälsovårdsministeriets promemorior - Working group memorandums of the Ministry of Social Affairs and Health: 2003:21
This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
 
Tweet Vie viite Refworksiin
 

Julkaisun pysyvä osoite on

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201504223145
Tiivistelmä
Sosiaali- ja terveysministeriö asetti 23.4.2002 palvelujärjestelmä ja sen toimivuus työryhmän, jonka tehtävänä oli laatia selvitys sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmästä nykyisin kerättävistä tiedoista sekä tehdä esitys tulevista tietotarpeista, kuinka ja miten usein nämä tiedot kerätään sekä kenen vastuulla tietojen kerääminen on. Lisäksi ryhmän tuli tehdä selvitys mahdollisista työnjako- ja tietojen yhteensopivuusongelmien ratkaisemiseksi selvitettäessä esim. eri palvelujen kohdistumista ja kasautumista eri väestöryhmille. Ryhmän tuli ottaa huomioon eri tahojen tietotarpeet, käsitteiden yhdenmukaisuus, tarve saada alueellisia tietoja sekä tietoja laaturekistereistä ja -järjestelmistä sekä uusista toimintamuodoista ja erityisryhmien palveluista. Työryhmän määräaika oli 30.4.2003.

Työryhmä ehdottaa seuraavaa: STM:n suosituksiin ja ohjelmiin liittyvillä seurantatavoitteilla on oltava kiinteä yhteys olemassa olevaan tietojärjestelmään. Lasten terveyden tilaa ja palveluiden käyttöä kuvaavan tiedonkeruujärjestelmän kehittäminen käynnistetään hyödyntämällä neuvoloissa kehitettäviä sähköisiä asiakastietojärjestelmiä Stakesin avoterveydenhuollon tilastouudistuksen yhtenä osana. Terveydenhuollon avohoidon tilastouudistukseen sisällytetään työterveyshuollon tietotarpeet. Kuntoutuksen alueelta ehdotetaan tuottavaksi kattava kokonaiskartoitus, joka raportoitaisiin Kuntoutus Suomessa -katsauksena. Ikääntyneiden palveluiden osalta mm. hoitoilmoitusjärjestelmän toimintakykymittaria kehitetään sekä palvelujen käsitteitä ja määritelmiä tarkennetaan. Erityisryhmien osalta mm. Stakesin huumehoitotiedonkeruu siirretään osaksi pysyvää tiedonkeruuta. ICF-toimintakykyluokitusta ja sen käyttöä väestön toimintaedellytysten mittaamisessa kehitetään. Hoito- ja palveluketjutunnusjärjestelmää kehitetään edelleen mm. siten, että jatkossa hoito- ja palveluketjuja laajennetaan kattamaan myös sosiaalipalveluja. Stakes täydentää avoterveydenhuollon tilastointia siten, että käyntiperusteisen tiedonkeruun rinnalle kerätään otospohjaista tietoa käyntien syistä ja toimenpiteistä sekä siirtää pysyvään toimintaansa erikoissairaanhoidon tuottavuusvertailujen otannon. Mielenterveyspalveluiden käytön tilastointia kehitetään osana avoterveydenhuollon tilastointia.

Stakes kehittää yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön sekä muiden hallinnonalan laitosten kanssa yhteisen portaalin, joka sisältää keskeiset kunnittaiset, alueelliset, kansalliset ja kansainväliset hyvinvointia, terveyttä ja palveluiden käyttöä kuvaavat osoittimet. Tilastokeskuksen kunnallisen henkilörekisterin, työssäkäyntitilaston ja tulevaisuudessa vuosittain kerättävän ammattirekisterin hyödyntämistä henkilöstöä koskeviin tilastointitarpeisiin jatketaan. Tilastokeskus selvittää kuntien talous- ja toimintatilastojen kustannustietojen tuotannon nopeuttamista. Sosiaali- ja terveysministeriö
toimii yhdessä opetusministeriön kanssa siten, että tilastoihin, rekistereihin ja tutkimusaineistoihin sekä niiden hyödyntämiseen liittyvä opetus sisällytetään sosiaali- ja terveysalan perus-, täydennys-, jatko- ja johtamiskoulutukseen. Merkittävien kansallisten tutkimus-, tilasto- ja rekisteriaineistojen hyödyntämistä lisätään siten, että päällekkäistä tiedonkeruuta vältetään ja että enenevässä määrin kiinnitetään huomioidaan tulosten raportointiin.

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajan mukaanViimeksi lisätytAsiasanatJulkaisijat

Aineistojen tallennus

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
Tietosuoja
Saavutettavuusseloste
Valtioneuvoston kanslia
Puolustusministeriö
Liikenne- ja viestintäministeriö
Ulkoministeriö
Valtiovarainministeriö
Työ- ja elinkeinoministeriö
Oikeusministeriö
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Sosiaali- ja terveysministeriö
Sisäministeriö
Maa- ja metsätalousministeriö
Ympäristöministeriö

Valtioneuvoston kanslia
|
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
·julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi·
Palvelun tuottaja
Kansalliskirjasto
Valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi
Palvelun tuottaja Kansalliskirjasto