Maatalouden ilmasto-ohjelma - Askeleita kohti ilmastoystävällistä ruokaa
Avaa tiedosto
Lataukset:
maa- ja metsätalousministeriö
21.09.2014
Julkaisusarja:
Maa- ja metsätalousministeriön julkaisuja 8/2014This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-453-871-8Tiivistelmä
Maa- ja metsätalousministeriön laatiman maatalouden ilmasto-ohjelman tavoitteena on edistää suomalaisen ruokajärjestelmän kestävyyttä. Suomalaisen kestävän ruokajärjestelmän perusta on kannattava ruuantuotanto ja vastuullinen kulutus. Kokonaisvaltaisesti tuotannon kestävyyttä lisäämällä on mahdollista lisätä myös tuotannon kannattavuutta. Päämääränä on parantaa ruokajärjestelmän energia- ja materiaalitehokkuutta ja vähentää litra- ja kilokohtaisia päästöjä. Monet olemassa olevat teknologiset ratkaisut voidaan ottaa käyttöön samalla kun tutkimus ja yritystoiminta kehittävät uusia innovaatioita.
Maatalouden ilmasto-ohjelmassa esitellään 76 ruuantuotannon ja -kulutuksen ilmastonmuutokseen sopeutumista lisäävää ja/tai ilmastonmuutosta hillitsevää toimenpidettä. Toimenpiteiden valinta perustuu uusimpaan tutkimustietoon sekä ruokajärjestelmän eri asiantuntijoiden näkemyksiin. Ottamalla käyttöön maatalouden ilmasto-ohjelmassa esitettyjä toimenpiteitä ruuan tuotannosta ja kulutuksesta tulee ilmastoystävällisempää.
Maatalouden ilmasto-ohjelmassa esitellään 76 ruuantuotannon ja -kulutuksen ilmastonmuutokseen sopeutumista lisäävää ja/tai ilmastonmuutosta hillitsevää toimenpidettä. Toimenpiteiden valinta perustuu uusimpaan tutkimustietoon sekä ruokajärjestelmän eri asiantuntijoiden näkemyksiin. Ottamalla käyttöön maatalouden ilmasto-ohjelmassa esitettyjä toimenpiteitä ruuan tuotannosta ja kulutuksesta tulee ilmastoystävällisempää.