Hyppää sisältöön
    • Suomi
    • Svenska
    • English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Maa- ja metsätalousministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  • Etusivu
  • Maa- ja metsätalousministeriö
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Kolmas ministerikonferenssi metsien suojelemiseksi Euroopassa. Lissabon 2.-4.6.1999. Päätökset

Englanninkielestä kääntäneet: Halko, Leena; Veltheim, Taina (1999-03-16)

Avaa tiedosto
1999_4_Kolmas ministerikonferenssi metsien suojelemiseksi Euroopassa.pdf (171.4Kt)
Lataukset: 

Englanninkielestä kääntäneet: Halko, Leena
Veltheim, Taina
maa- ja metsätalousministeriö
16.03.1999
Julkaisusarja:
Maa- ja metsätalousministeriön julkaisuja 4/1999
This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
 
Tweet Vie viite Refworksiin
 

Julkaisun pysyvä osoite on

http://urn.fi/URN:ISBN:951-53-1969-2
Tiivistelmä
Kolmas Euroopan metsien suojelemista käsittelevä ministerikonferenssi järjestettiin Portugalin ja Itävallan johdolla Lissabonissa 2.-4.6.1998. Konferenssi oli jatkoa Ranskan ja Suomen aloitteesta vuonna 1990 pidetylle Strasbourgin konferenssille ja Suomen ja Portugalin vuonna 1993 järjestämälle Helsingin konferenssille. Lissabonin konferenssissa hyväksyttiin yleinen julkilausuma ja kaikki konferenssiin osallistuneet Euroopan maat Vatikaania lukuunottamatta sekä Euroopan yhteisö allekirjoittivat konferenssin päätöslauselmat:
L1 “Ihmiset, metsät ja metsätalous - Metsien kestävän hoidon ja käytön yhteiskunnallis-taloudellisten näkökohtien edistäminen” ja
L2 “Yleiseurooppalaiset metsien kestävän hoidon ja käytön kriteerit, indikaattorit ja käytännön tason periaatteet”.

Tähän julkaisuun on koottu Lissabonin metsäministerikonferenssin yleinen julkilausuma sekä päätöslauselmat L1 ja L2 liitteineen. Yleisessä julkilausumassa sitoudutaan Lissabonin päätöslauselmien L1 ja L2 toimeenpanon lisäksi yhteistyöhön ympäristöministerien prosessin ‘Environment for Europe’ kanssa, toteuttamaan hallitustenvälisen metsäpaneelin (IPF) toimenpidesuosituksia sekä arvioimaan metsäekosysteemien roolia ilmastonmuutoksen vähentämisessä.

Konferenssin päätösten toimeenpanon vauhdittamiseksi laaditaan asiantuntijatasolla yhteistyössä kansainvälisten järjestöjen, kansalaisjärjestöjen ja muiden asianosaisten kanssa työohjelma, jonka tulisi tukea hallitustenvälisen metsäfoorumin työtä. Työohjelmaan sisällytetään myös Strasbourgin ja Helsingin konferenssien päätösten toimeenpanon tukeminen. Yleisessä julkilausumassa ja päätöslauselmassa L1 korostetaan yhteiskunnan ja metsäsektorin välistä vuorovaikutusta ja kumppanuutta, kansalaisten osallistumista metsäpolitiikan suunnitteluun, metsäsektorin vaikutusta maaseudun kehitykseen ja työllisyyden parantamiseen sekä puun ja muiden metsän tuotteiden käytön järkevää lisäämistä. Päätöslauselma täydentää hyvin Helsingin konferenssin päätöslauselmia H1 “Euroopan metsien kestävän hoidon ja käytön yleisperiaatteet” ja H2 “Euroopan metsien biologisen monimuotoisuuden säilyttämistä koskevat yleisperiaatteet” ja yhdessä nämä kolme päätöslauselmaa luovat suuntaviivat metsien kestävän hoidon ja käytön edistämiselle Euroopassa.

Metsien kestävän hoidon ja käytön kriteerit, indikaattorit ja käytännön tason periaatteet on valmisteltu osana Helsingin konferenssin päätöslauselmien H1 ja H2 kansainvälistä toimeenpanoa (nk. Helsinki-prosessi). Päätöslauselmassa L2 hyväksytään kriteerit ja indikaattorit sekä vahvistetaan vapaaehtoiset käytännön tason periaatteet, ja sitoudutaan edistämään niiden käyttöä ja edelleen kehittämistä. Kriteereitä ja indikaattoreita voidaan käyttää metsäpolitiikan kehittämisessä, metsäohjelmien laadinnassa ja seurannassa sekä raportoitaessa metsien kestävän hoidon ja käytön edistymisestä, jota tulee arvioida sovittujen tavoitteiden perusteella. Käytännön tason periaatteet metsien hoidon ja käytön kestävyyden parantamiseksi on kehitetty tulkitsemalla kansainvälisten sitoumusten merkitys metsäsuunnittelun ja metsien hoidon ja käytön menetelmien kannalta. Käytännön tason periaatteita voidaan käyttää apuvälineenä ja lähdeaineistona esimerkiksi tiedonvälityksessä, neuvonnassa ja metsänhoitosuosituksia uudistettaessa.

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajan mukaanViimeksi lisätytAsiasanatJulkaisijat

Aineistojen tallennus

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
Tietosuoja
Saavutettavuusseloste
Valtioneuvoston kanslia
Puolustusministeriö
Liikenne- ja viestintäministeriö
Ulkoministeriö
Valtiovarainministeriö
Työ- ja elinkeinoministeriö
Oikeusministeriö
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Sosiaali- ja terveysministeriö
Sisäministeriö
Maa- ja metsätalousministeriö
Ympäristöministeriö

Valtioneuvoston kanslia
|
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
·julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi·
Palvelun tuottaja
Kansalliskirjasto
Valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi
Palvelun tuottaja Kansalliskirjasto