Pienten ja keskisuurten yritysten kokemia elintarvikelainsäädännön ja -valvonnan ongelmia selvittävän hanketyöryhmän raportti
maa- ja metsätalousministeriö
10.02.2009
Julkaisusarja:
Maa- ja metsätalousministeriön työryhmämuistio 3/2009This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-453-466-6Tiivistelmä
Maa- ja metsätalousministeriön asettama elintarvikealan pienten ja keskisuurten yritysten kokemia lainsäädäntöön ja valvontaan liittyviä kehittämiskohteita kartoittanut työryhmä aloitti toimintansa 22.4.2008. Ryhmään kuului 15 elintarvikealan pk-sektorin edustajaa, joista puheenjohtajana toimi Janne Tolvi Kolatun juustolasta. Sihteereinä toimivat maa- ja metsätalousministeriön ja Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran edustajat. Ryhmä kokoontui viisi kertaa.
Työryhmän laatimassa raportissa keskeiset elintarvikealan pk-sektoriin vaikuttavat lainsäädännön ja valvonnan kehittämisehdotukset on jaettu kolmeen kokonaisuuteen. Ensimmäiseen kokonaisuuteen kuuluvat ongelmat liittyvät lainsäädännön vaatimuksiin ja elintarvikevalvontaan. Toinen esille noussut kehittämiskokonaisuus on asiakasnäkökulman parempi huomioonottaminen valvonnassa. Kolmas kehitettävä aihekokonaisuus liittyy teurastustoimintaan.
Työryhmän laatimassa raportissa keskeiset elintarvikealan pk-sektoriin vaikuttavat lainsäädännön ja valvonnan kehittämisehdotukset on jaettu kolmeen kokonaisuuteen. Ensimmäiseen kokonaisuuteen kuuluvat ongelmat liittyvät lainsäädännön vaatimuksiin ja elintarvikevalvontaan. Toinen esille noussut kehittämiskokonaisuus on asiakasnäkökulman parempi huomioonottaminen valvonnassa. Kolmas kehitettävä aihekokonaisuus liittyy teurastustoimintaan.